21 Mar 2015

Youtube’a Gelen Yeni Özellik : Kartlar

Youtube’a Gelen Yeni Eklenen ve Henüz Beta Özellik Olan   Kartlar  Nedir ?

YouTube, video üzeri anons algoritması'na Kartlar adında bir özellik daha ekledi. Kartlar özelliği ile birlikte videolarınıza ürün promote etme, sitenizin bağlantısı, etikete benzer ek açıklamalar ve oynatma listesi  gibi anonslar ekleyebiliyorsunuz.


Youtube Kartlar
Youtube Kartlar

Ürün kartı
Daha önceden ürün ek açıklamaları kısmından YouTube’un desteklediği büyük iTunes,Spotify gibi marketlere call to action vermek için kullandığımız ürün tanıtım özelliği'ne benzer olarak hazırlanan ürün kartı, içerik oluşturucunun lisanslı ürününü video üzerinden doğrudan tanıtarak yönlendirmeyi sağlamaktadır. Eğer daha önceden ürün ek açıklamalarını aktifleştirmediyseniz, bu özelliği aktifleştirme esnasında karşınıza çıkan Şartlar ve Koşulları kabül etmeniz gerekir.


Youtube Kartlar video içi görünümü
Bağış toplama kartı
Bağış toplama kartı ile birlikte YouTube’un izin verdiği Kickstarter gibi bağış sitelerinde kendinize ait olan bağış sayfasına yönlendirme yapabiliyorsunuz.
Video veya oynatma listesi kartı
Videonuz üzerinde bir video veya oynatma listesi önermenize yardımcı olacak bir kart yaratabilirsiniz. Bu özellik videonuza bağlı bir çok seriyi izleyiciye sunma kolaylığı sağlayacaktır.
İlişkilendirilmiş web sitesi kartı
İlişkilendirilmiş web sitesi kartı ile birlikte izleyicilerinize, YouTube ile ilişkilendirdiğiniz size ait web sitesininin tanıtımı videolarınız üzerinde yapabileceksiniz.
Hayran Bağışları kartı
Hayran bağışları kartı ile birlikte videolarınız üzerinde hayranlarınızdan bağış toplama özelliğini aktifleştirebileceksiniz. Fakat bu özelliğın şu an sınırlı sayıdaki ülkelerde aktif olduğunu unutmayınız.
 Bu kartlara youtube videonuzun düzenle menüsünden yada youtube kanalınızın Analytics menüsünden ulaşabilirsiniz...
Youtube Kartlar Analytics

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder