9 Haz 2015

ios9 ile gelen yenilikler apple ios 9 guncellemesi

ios 9 güncellemesi ve ios9 ile gelen yenilikler

Apple WWDC 2015'te neler tanıttı

ios 9


Apple'ın akşam saatlerinde dünya çapındaki tüm yazılımcılar ve geliştiriciler için düzenlediği WWDC 2015'te iPhone ve iPad'leri baştan sona değiştirecek iOS 9 tanıtıldı.
ios9
Apple WWDC 2015

 Ancak Apple'ın tek sürprizi iOS 9 değildi. İşte Apple'ın akşam bombaları... 





Apple WWDC 2015'te neler tanıttı

iOS 9
ios 9 indir
ios9

iOS 9 ile iPad’lere yeni özellikler kazandırılacak. Bu özelliklerle beraber iPad üzerinde yazı yazmak çok daha kolay olacak. Özel kısa yollara sahip bir klavyeye sahip olacak yeni iPad işletim sisteminde fiziksel klavye ile yapılanların hepsi iPad’in dokunmatik ekranında yapılabilecek.

ios 9 indir
ios 9 


Buna ek olarak iPad’te çoklu uygulamalar daha rahat kullanılabilecek. Ekran ikiye bölünerek kullanılabilecek. Örneğin bir yanda e-posta yazarken diğer yanda internette gezilebilecek. Videolar ise ekranın bir köşesine küçültülebilecek ve diğer uygulamalar kullanılmaya devam edilebilecek.


ios 9 batarya süresi uzadı

iOS 9’un en büyük özelliği ise kullanıcıların artık şarj sorununu çözmeye aday olması. Düşük enerji moduna sahip olacak iOS 9’un şarjı bu moda geçirildiğin 3 saat daha artacak.


ios 9 bilinmeyen numaralar
ios 9 bilinmeyen numaralar

OS 9 ile birlikte gelen en sıradışı özellik ise bilinmeyen numaraları bitirecek olan fonksiyon.

Örneğin telefon rehberinizde olmayan biri aradığında iPhone'unuz hemen numaranın altında tahmin yürüterek numaranın ait olduğu kişiyi sizle paylaşacak


Yani bilinmeyen numara sizi aradığında kim olduğunu o an görebileceksiniz.

Bu özellik ile birlikte Apple, kullanıcıların telefon numaralarını ve bilgilerini hiçbir şekilde kimseyle paylaşmayacağının da altını çizmeyi ihmal etmedi.


Apple, yeni uygulaması News’i (Haberler) tanıttı. Bu uygulamada haber kaynaklarından tüm içerikler tek bir uygulamaya toplanacak.

Apple  News
Apple  News

Kullanıcılar, ilgi alanlarına göre veya seçtiği haber kaynaklarına bu uygulama üzerinden ulaşabilecek.

News uygulaması özel bir tasarımla haberleri kullanıcılara sunacak. Haber içerisindeki fotoğraflar galeri haline dönüştürülecek. Videolar ise yine okunan haber içerisinde yer alacak.


iOS 9 yayınlandığında hangi cihazlara yüklenebilecek? Elinizdeki iPhone veya iPad modeline iOS 9 kurabilecek misiniz? İşte bu sorunun cevabı...

ios ,ios 9,ios 9 nasıl yüklenir,ios 9 destekleyen cihazlar,ios 9 download, ios 9 hangi cihazlara yüklenir

OS 9'un yüklenebileceği Apple cihazları

İşte iOS 9'u destekleyen iPhone ve iPad modelleri: iPad 2, 3'üncü jenerasyon iPad, 4'üncü jenerasyon iPad, iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPhone 4S, IPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, 5'inci jenerasyon iPod touch...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder