11 Nis 2015

iOS 8.3 ile birlikte gelen yeni ozellikler

iOS 8.3'ün çıkmasıyla birlikte milyonlarca kişi iPhone'larına yeni güncellemeyi indiriyor. Apple tarafından mobil cihazları için geliştirilen iOS işletim sistemi gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. iOS 8 ile beraber getirilen tasarımsal ve diğer değişikler getirilmişti. Fakat Türk kullanıcılar için en çok merak edilen güncelleme ise getireceği Türkçe Siri özelliğiyle iOS 8.3'tü.


ios 8.3
ios 8.3

iOS 8.3 için çıkarılan Beta 2'de ortaya çıkan Türkçe Siri uzun süredir beklenmekteydi. Bu beta ile birçok kullanıcının deneme fırsatı bulduğu Türkçe Siri gelen tam sürüm ile beraber tüm Türk iOS kullanıcılarına açılmış oldu. Tabii gelen yenilikler bunlar ile sınırlı değil. İşte iOS 8.3'ün getirdiği tüm yenilikler listesi;




Apple ios 8.3
Apple ios 8.3
Türkçe Siri

Tüm Apple mobil ürünleri kullanan kişilerin şimdiye kadar mutlaka test etmiş olduğu Türkçe Siri nihayet iOS'teki yerini aldı. Daha önce bu haberimiz ile keyifli bir şekilde test ettiğimiz Türkçe Siri artık kendi dilimizde bizleri anlayarak cevap veriyor.
Turkce Siri İndir Siri download
Turkce siri

Her ne kadar Siri'nin orjinal dili olan İngilizce kadar iyi olmasa da zaman içinde gelişerek belki de neredeyse birçok sözlerimizi anlayacak hale gelecek.

iOS 8.3 ile birlikte gelen yeni özellikler

Daha Fazla Emoji


iOS 8.3'ün getirdiği bir diğer yenilik ise yeni emojiler olarak dikkat çekiyor. İlk başta sarı renk alan emojilere dönmüş gibi düşünebilirsiniz.
 ios 8.3 Emoji
Emoji ios 8.3

 Fakat fazlası var. Klavyedeki emojilere ulaştığınız gülen surat sembolüne uzun bastığınızda bir nevi renk seçeneği gibi bir detay çıkıyor. Yani 6 farklı renk tonuna ait emojilere sahip olacaksınız.

Google'ın İki Adımlı Doğrulama Sistemi


Google'ın mobil uygulamalara yapacağınız Google hesabı girişleriniz için ayarlanan iki adımlı güvenlik sistemi de iOS 8.3 ile Apple kullanıcılarına da sunuldu.
  İki Adımlı Doğrulama Sistemi Google
Google'ın İki Adımlı Doğrulama Sistemi

Mail, Kişiler, Takvim özelliklerine Google hesabınızı eklemek istediğinizde artık iki adımlı doğrulama sistemini kullanacaksınız.

CarPlay


iOS 8.3 ile gelen yeni özelliklerden biri ise CarPlay desteği sunması olarak dikkat çekiyor. Ama bu sefer kablosuz olarak. 
CarPlay ios 8.3 download
CarPlay

Yani CarPlay destekleyen araçlarda artık bağlantı kurmak için kablo yerine wireless olarak bağlantı sağlayabileceksiniz.


iMessage'da Spam Filtreleme

Bir diğer yenilik ise iMessage'da artık tanımadığınız kişilerden gelen mesajları spam olarak kaydedebilecek olmanız.

 Spam Filtreleme
iMessage Spam Filtreleme
  
 Yani sonuçta Apple ID'nizi bilen herhangi biri tarafından atılabilecek iMessage'lar bazen canınızı sıkabilir. İşte bunu engellemek için artık istenmeyen mesajlarınızı bir daha gelmemesi üzerine silebilirsiniz.


Siri Üzerinden Hoparlör ile Görüşme


Artık Türkçe desteği sunan Siri için bir özellik daha eklendi. 
Siri Üzerinden Hoparlör ile Görüşme
Siri Üzerinden Hoparlör ile Görüşme

Siri, eller serbest modunda görüşme yapabilmenizi sağlayacak. 

Ücretsiz Uygulamaları Şifre Girmeden İndirme


Bildiğiniz gibi şahsen iPhone'da en sıkıcı bulduğum özellik olan her uygulama indirmede şifre isteme sıkıntısı bulunmakta. Bazı kullanıcılar bunu güvenlik açısından iyi bulsa da özellikle ücretsiz uygulama indirmek için çıldırtıcı derecelere ulaşabiliyor.
Ücretsiz Uygulamaları Şifre Girmeden İndirme
Ücretsiz Uygulamaları Şifre Girmeden İndirme

İşte bunu fark eden Apple, artık ücretsiz uygulamalarda kullanıcıya şifre sorup-sormamayı kendisine bırakmış. Yani eğer isterseniz App Store üzerinden indireceğiniz ücretsiz uygulamalarda şifre sorma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

ios 8.3 Wi-Fi Üzerinden Arama


Bu özellik aslında ne kadar güzel olsa da maalesef sadece 2 operatör kullanıcıları için geçerli olması biraz can sıkabilir. Özelliğimiz ise normal bir telefon aramasını Wi-Fi üzerinden yapabilmek. 

wifi-calling ios8.3
wifi-calling ios8.3

Bunun için gerekli olan şey İngiltere'deki EE ve Amerika'daki Spirint operatörlerine sahip olmanız.

iOS 8.3'ün sorunu: Touch ID


Ayrıca bu haberimizde sizler için listelediğimiz gelen yeni özelliklerin yanı sıra bir de sorun baş gösterdi.

ios 8.3 Touch ID
ios 8.3 Touch ID

 Şimdilik sadece bazı kullanıcılarda ortaya çıkan bu durum ise kullanıcıların oldukça canını sıkmaya başlamış.
Yaşanan sıkıntı ücretli bir uygulama almak istendiğinde ortaya çıkıyor. Kullanıcılar ücretli uygulama almak için Satın Al butonuna tıklatıklarında karşılarına Apple ID girmeleri isteniyor. 

Bu durum Touch ID özelliğini aktif konumda olan kullanıcılarda yaşanmakta. Yani şu anda Touch ID ile uygulama satın alamıyorlar. Bu nedenle kısa süre içerisinde iOS 8.3.1 güncellemesi dağıtıma çıkabileceğini de belirtmiş olalım.


iOS 8.3 İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder