19 Nis 2015

JavaScript Hata Bulma ve Sıkıştırma

Javascript kodları direk olarak kullanıcının tarayıcısında çalışır. Kodları doğru yazmak çok önemlidir küçük bir hata sayfanın yavaşlamasına hatta donmasına sebebiyet verebilir. 
js-compressor javascprit sıkıştırma
js-compressor javascprit sıkıştırma

Bu yüzden yazdığınız kodların doğruluğunu ve yapmış olduğunuz hataları gösteren programlar kullanmak yararlıdır. Dreamweaver gibi kodlama programları kullanmak size kodlamada çok yardımcı olur fakat Dreamweaver kodların
sadece syntax’a uygun olup olmadığını kontrol eder veya ipucu verir kodların performansını ve hatalarını göstermez. Javascript Kodlarının hatalarını gösteren bir araca bu adresten ulaşabilirsiniz. Veya buraya yada buraya  tıklayarak Javascript Lint programını indirip aynı işlemi yapabilirsiniz.
Javascript Lint programını indirince jsl.default.conf dosyasının en alt satırını +process *.js olarak değiştirirseniz o klasöre attığınız bütün js dosyalarının hatalarını gösterir.
Bazı Javascript yada jQuery scriptlerine baktığınızda karmaşık kodlar görürsünüz tek satırdadır ve hiç birşey anlaşılmaz çözülmesi zordur. Bunun yapılmasının sebebi javascript kodlarının boyutlarını küçültmektir. Buraya tıklayarak sizde yazdığınız javascript kodlarınızı minify yani sıkıştırabilirsiniz..
JS kodlarını sıkıştırmanız sayfanızın daha hızlı yüklenmesini sağlayacaktır. Zaten Google’un PageSpeed hizmetinden kontrol ettiğinizde sıkıştırmanız gerektiğini yazdığını göreceksiniz.
PageSpeed demişken pingdom sitesinide deneyebilirsiniz ben genelde buradan kontrol ediyorum. Sayfa yüklenirken hangi aşamada daha çok beklediğini görüp ona göre analizlerini, düzenlemelerinizi yapabilirsiniz.
Not: Tekrar üzerinde düzenleme yapmak için yedeğini alınız.
CSS Sıkıştırıcısı için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder